Droom- en horrorscenario voor kampioenschap Feyenoord

Feyenoord staat na 28 wedstrijden op 67 punten. Ajax en PSV verzamelden in evenveel wedstrijden 59 punten, terwijl AZ momenteel op 53 punten staat. Ondanks dat Feyenoord koploper is, ziet Chat GTP Feyenoord niet als ware landskampioen. Hoe realistisch is het dat Feyenoord daadwerkelijk landskampioen wordt? 

Volgens het speelschema staan er nog zes wedstrijden op de planning. Feyenoord gaat het opnemen tegen FC Utrecht, Excelsior, Go Ahead Eagles, FC Emmen en Vitesse. Welke club vormt op dit moment de grootste bedreiging voor koploper Feyenoord? 
 

Droomscenario 
Als Feyenoord blijft winnen en de beide concurrenten PSV en Ajax morsen geen punten meer in de komende weken, dan zal Feyenoord tegen Go Ahead Eagles op zondag 14 mei de kampioenswedstrijd spelen. PSV en Ajax gaan 24 april nog één keer het duel met elkaar aan. Als hier gelijk spel wordt gespeeld, wordt de kampioenswedstrijd al op zondag 7 mei gespeeld: Feyenoord tegen Excelsior. 

Op TOTO valt er aan Feyenoord niet veel meer te verdienen, omdat het volgens de statistieken hoogstwaarschijnlijk is dat Feyenoord landskampioen wordt. Voor Feyenoord kun je 1,05 euro per euro inzet verdienen, in vergelijking tot FC Twente, waar je 4000 euro krijgt per ingelegde euro als de club als eerste eindigt. 

Horrorscenario 
Als Feyenoord punten misloopt, zou Ajax of PSV zomaar kunnen eindigen met de landstitel. Chat GTP gelooft niet in de kansen van Feyenoord. Hoewel de club bovenaan staat in de Eredivisie, ziet Chat GTP de club niet als potentiële kampioen. ”Op dit moment kan ik wel zeggen dat er een aantal teams in de Eredivisie zijn die momenteel goed presteren en kans maken op het kampioenschap. Deze teams zijn onder andere Ajax, PSV en AZ.’’ Wanneer we vragen wie er bovenaan staat in de competitie, wordt ‘Ajax’ geantwoord. Wanneer wij hem bijpraten over het feit dat Feyenoord koploper is, ontstaat er een error. Zie foto: 

Het speelschema 
Als Feyenoord de beslissende wedstrijd speelt op 7 mei, is de winst niet gegarandeerd ondanks het feit dat de Rotterdamse ploeg Excelsior 16e staat in de Eredivisie. Het ging tegen Excelsior namelijk fout tijdens de kampioenswedstrijd van het seizoen 2016/2017. Het werd toen 3-0 waardoor Feyenoord het kampioensfeest nog een week moest uitstellen. Dit ging Feyenoord niet in de koude kleren zitten, later werd dit meer dan goed gemaakt in de beslissende wedstrijd tegen Heracles. Feyenoord speelde bij elkaar maar liefst 71 duels tegen Excelsior. Daarvan won Feyenoord er 54 (76,1%) en gingen er 14 wedstrijden (19,7%) verloren. 3 duels eindigden in een gelijkspel. 

Op papier is SC Cambuur de makkelijkste tegenstander. Feyenoord won 94,7% van de tijd,speelde 5,3% gelijk en verloor nooit.