In Oekraïense en Russische sferen met zang- en dansgroep Kalinka

Het Rotterdamse ensemble Kalinka wil Rotterdam kennis laten maken met de Oekraïense en Russische cultuur. De groep die bestaat uit een orkest, zangers en dansers, brengt tijdens hun optredens Russische en Oekraïense folklore op het podium.
“Ik vind het geweldige muziek, er zit heel veel gevoel in en het raakt echt iets”, aldus voorzitter Jan van Bommel. Tijdens een vakantie in Rusland raakte hij in de ban van Russische muziek. Bij Kalinka kan hij zijn passies voor muziek en Rusland combineren.

Kalinka is ook een plek waar veel Rotterdammers van Russische of Oekraïense afkomst een stukje van hun moederland terugvinden. Zo ook Ina Ogarok, die oorspronkelijk uit de Oekraïne komt en de leider en dirigent is van zowel het orkest als koor. Optreden is haar niet vreemd, want dit deed ze in de Oekraïne al veelvuldig. De groep repeteert voor een optreden en Ina vindt dat best spannend: “Er moet wel wat verbetering in komen, maar iedereen doet zijn best”.

Volgend jaar bestaat het gezelschap vijftig jaar. Kalinka vormt een verbintenis tussen de Slavische ziel en emotionaliteit aan de ene kant, en de Nederlandse nuchterheid aan de andere kant. De groep is op zoek naar muzikanten die zich willen aansluiten bij de groep. Iets voor jou? Kijk dan hier!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat