In oktober gaan escape rooms open in de Arminiuskerk

In oktober gaat de eerste van drie escape rooms open in kelder en klokkentoren van de de Arminiuskerk. De financiering van het project is alleen nog niet rond dus door middel van een crowdfundings actie wordt er geld opgehaald.

De escape rooms gaan niet allemaal te gelijk open. De eerste komt in oktober, de tweede in december of januari en de laatste komt tussen maart en mei. Het idee voor de escape rooms komt van Victor van Doorn. Hij heeft met zijn bedrijf Sherlocked al twee escape room in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Toen hij deze escape rooms een aantal jaren geleden begon waren er slechts een aantal rooms in Nederland. Victor maakte in 2014 een grote opgang in De Wereld Draait Door met een kleine escape room. Tafeldame Evi Hanssen probeerde uit de kleine kamer te ontsnappen. Na deze uitzending nam de populariteit van de escape room enorm toe en ondertussen zijn er honderden.

Victor heeft een grote passie voor de escape rooms: “Met deze escape rooms of immersief theater, zoals het soms wordt genoemd, kun je de fysieke wereld betoveren met een gave laag. Dat is iets waar ik wel heel erg aan van ga.” Hij vindt dat de rooms die zij maken een ander doel hebben dan de naam doet vermoeden: “Het zijn eigenlijk geen escape rooms, want het gaat niet om ontsnappen. Het gaat bij de ene escape room om het omgekeerde van ontsnappen: namelijk inbreken en bij de andere room draait het om het toetreden tot een geheim genootschap.” De derde kamer zal zich bevinden in de klokkentoren van de Arminiuskerk, maar deze escape room is wat ingewikkelder om te maken: “We zijn nog bezig om daar de juiste geluidsdichtheid voor te creëren, maar als dat lukt gaan we daar de derde ervaring maken.”

Het is misschien niet heel gebruikelijk om een escape room te bouwen in een kerk, maar Gabrielle Anceaux, Directeur van Stichting Arminius is enthousiast: “Ik vind het heel spannend. Zeker het gegeven dat de geschiedenis van dit gebouw wordt meegenomen in het verhaal. Ik ben heel erg benieuwd wat dat gaat opleveren.”

De financiering van het project is nog niet rond. Door middel van een crowdfundings-actie willen ze €27.000 ophalen. Op dit moment is er €7.490 en er zijn nog 16 dagen te gaan voordat de actie sluit. Wil jij ook meedoen aan de actie? Ga dan naar: https://crowdaboutnow.nl/sherlocked

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat