In oktober nieuwe parkeerplekken op Rotterdam Centraal voor fietsen

De gemeente Rotterdam gaat meer parkeerplekken creëren voor fietsen op Rotterdam Centraal. Dit jaar komen er in totaal 1.750 plekken bij. Op dit moment bouwt de gemeente deze plekken. De parkeerplekken moeten in oktober klaar zijn. In de tussentijd maakt de gemeente 500 tijdelijke plekken vrij op de middenberm bij de Weenatunnel, net voor het Groothandelsgebouw. Deze plekken zijn tot en met oktober beschikbaar.
Daarnaast denkt de gemeente na over plekken op Rotterdam Centraal voor deelfietsen, scooters en bakfietsen. Daarvoor zouden al bestaande parkeerplekken verbreed moeten worden. In mei maakt de gemeente hier aan de achterzijde van het station en in de kelderstallingen plek voor vrij.

Op drukke momenten rijden er 30.000 fietsers in de binnenstad; te veel voor het aantal beschikbare parkeerplekken. De gemeente wil dit zo snel mogelijk veranderen en stelt daarom het doel om binnen vijf jaar 40.000 extra parkeerplekken in de stad te creëren.

In 2018 hebben wij een reportage gemaakt over te weinig stalruimte voor fietsen op metrostation Zuidplein. Bekijk hier de video hoe het er destijds aan toe ging.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat