In Plaswijckpark wordt twee jaar na de brand een nieuw paviljoen gebouwd en Rotterdam beslist mee

Het is al bijna twee jaar geleden dat het theater in het Plaswijckpark getroffen werd door een grote brand en volledig afbrandde. De brand van 27 januari 2021 was een grote tegenslag voor het park, maar inmiddels zijn de ontwikkelingen gestart voor de bouw van een nieuw paviljoen op de plek waar het theater stond en alle jonge Rotterdammers kunnen meebeslissen!

Kinderen kunnen in de cadeauwinkel van het park een keuze maken uit zeventien verschillende ideeën. “In het park hebben we al een grote binnenspeeltuin, waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven en echt druk kunnen spelen. Maar een binnenplek waar kinderen rustig kunnen spelen, is er nog niet echt”, legt directeur Fred Nijveld uit. “Dat willen we gaan realiseren in het nieuwe paviljoen. Als kinderen het goed hebben, hebben ouders het ook goed en daarom willen we juist de kinderen om hun meningen vragen.”

Door middel van kleine stickers kunnen kinderen stemmen op hun favoriete idee. “De ideeën voor nieuwe rustigere spellen variëren van een knutselruimte of een muziekruimte tot een ruimte met levensgroot speelgoed of met allemaal gekleurde netten waar kinderen in kunnen zitten of kunnen klimmen.” Ook een ballenparcourmuur (een soort real-life flipperkast), een interactieve zandtafel, een magnetische spelmuur, verschillende projectiespellen en een snoezelruimte staan op de lijst.

Stickeractie loopt goed
“We willen in ieder geval 100 kinderen hebben die gestemd hebben op hun favoriete idee. Maar dat gaat wel lukken.” Van het stickeren wordt namelijk goed gebruikt gemaakt, vertelt Fred. Als er genoeg stemmen binnen zijn, buigt het park zich over het winnende idee. “Dan gaan we kijken wat we er precies mee gaan doen.”

Op welk termijn het nieuwe paviljoen er ook echt komt, kan Fred nog niet precies zeggen. “Maar op 9 september 2023 bestaan we precies 100 jaar, dus het zou heel mooi zijn als op die datum de eerste paal de grond in zou kunnen gaan.”