Informatiemarkt Feyenoord City voor bewoners IJsselmonde en Feijenoord

De mensen achter het megabouwproject Feyenoord City organiseren twee bijeenkomsten voor bewoners van Feijenoord en IJsselmonde. Feyenoord City heeft al eerder voor veel discussie gezorgd en tijdens de infomarkten op dinsdag 26 september en donderdag 28 september is het dan ook de bedoeling dat de bewoners aangeven hoe ze willen meepraten over het nieuwe stadion van Feyenoord en de ontwikkelingen die in het gebied plaatsvinden.

Deze twee bijeenkomsten zijn de eersten in een reeks bijeenkomsten die Feyenoord City voor bewoners wil organiseren. Dinsdag en donderdag zal voornamelijk het nieuwe stadion van Feyenoord ter sprake komen. De bijeenkomsten vinden plaats in het Maasgebouw bij de Kuip van 15.00 uur tot 20.30 uur.

Ondanks de bedenkingen van vele Rotterdammers en Feyenoordsupporters, gaf de gemeenteraad in mei 2017 groen licht voor het project.In het gebied komen naast een nieuw stadion, ook een bioscoop, woningen, hotels en horeca-gelegenheden. De start van de bouw staat gepland voor 2019 en de kosten van het plan bedragen 365 miljoen euro.

In maart 2017 organiseerde OPEN Rotterdam in samenwerking met D66 Rotterdam het Feyenoord City debat in Arminius. De aanwezigen konden hier in gesprek gaan met wethouders, afgevaardigden van politieke partijen en met de mensen achter Feyenoord City in gesprek gaan. Het integrale debat is hieronder terug te zien.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat