Informatieve wandeling door Afrikaanderwijk en Kakkertour door Kralingen

Rotterdammers Jeannette en Hans Zoon van Ontdek Rotterdam Anders organiseren op verschillende plekken in Rotterdam informatieve wandelingen, waar men zich kan laten vertellen over de historie van Rotterdam. Er zijn tours in de Afrikaanderwijk, Vreewijk, Noordereiland, Oud-Charlois en deze week is er voor het eerst ook een Kakkertour door Kralingen.

Hans en Jeannette wonen sinds vijf jaar naar hun zin op aan het Afrikaanderplein. Na het verhuizen naar Zuid, is ze opgevallen dat het centrum meer aandacht krijgt. Zuid heeft veel historie en verhalen en die moeten verteld worden. Met deze gedachte heeft het koppel drie jaar geleden de Ontdek Rotterdam Anders tours opgezet. Bij de allereerste aankondiging van het Afrikaanderplein tour, noemden mensen het gebied het afvalputje van Zuid. Aan het einde van de tour hebben ze veel mooie gebieden gezien op het Afrikaanderplein en waren ze positief verrast.

Aan de andere kant van de stad laat Bernard Kats, Kralingen zien in de ‘Kakkertour’. In de Kakkertour laat Kralinger de rijkste straten van Kralingen zien en gaat hij langs de duurste huizen. Hij noemt zichzelf ook een kakker en wil dat op een ludieke manier naar voren brengen. Bernard hoorde van de georganiseerde wandelingen van Hans en Jeannette en besloot rondleidingen in Kralingen aan te bieden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat