Ingrid neemt 140 Rotterdamse kinderen mee naar de film ‘Black Panther’ : ‘Zij zijn ook superhelden’

“Herkenning is de meest onderschatte drijfveer van mensen om iets te kunnen bereiken” vertelt Ingrid Harper. Ze organiseerde, samen met een aantal mensen en organisaties, afgelopen zondag een speciale filmmiddag voor Rotterdamse kinderen met een Afrikaanse diaspora achtergrond uit minder bedeelde gezinnen. Met de film ‘Black Panther: Wakanda Forever’, wil Ingrid de kinderen laten zien dat ook zij superhelden zijn.

Ingrid werkt in het Rotterdamse onderwijs. Nog dagelijks komt ze kinderen tegen die denken dat ze iets niet kunnen, niet omdat ze het potentieel niet hebben, vertelt Ingrid, maar omdat ze denken dat het niet voor hun is weggelegd. Jezelf kunnen herkennen in verschillende voorbeelden is daarom ontzettend belangrijk volgens haar.

Binnen twee maanden organiseerde Ingrid, met de hulp van verschillende mensen en organisaties, deze speciale middag voor 140 kinderen uit Rotterdam. De jonge kings en queens, aangedragen door verschillende welzijnsinstanties, kwamen onder begeleiding naar de bioscoop aan het Schouwburgplein. De kinderen kregen popcorn, werden geschminkt en konden ook nog op de foto met de held zelf, Black Panther.

“Ik ben voor een paar procenten Nigeriaans en Wakanda Forever speelt zich af in Nigeria, dus ik vind het heel leuk om te zien dat deze film zich afspeelt in mijn cultuur,” vertelt een meisje.