Inspirerende Rotterdamse vrouwen op Internationale vrouwendag

Rotterdam heeft veel bijzondere vrouwen. In het kader van Internationale Vrouwendag zet OPEN Rotterdam Rotterdamse Vrouwelijke rolmodellen in het zonnetje.

Ninny Duarte Lopes
Ninny Duarte Lopes is een van de vele gedupeerden van de toeslagenaffaire. Zij wil Nederland laten zien wat gezinnen hebben moeten doorstaan in de periode dat zij in zeer problematische schulden leefden door toedoen van de Belastingdienst. Ninny steekt gezinnen van de toeslagenaffaire een hart onder de riem, door verder te kijken naar de toekomst en bovenal te onderstrepen dat ze zich niet hoeven te schamen. Ninny heeft samen met Yuli Minguel een nummer geschreven over haar ervaring. De clip is op 8 maart 00.00 uur in première gegaan.

Dounia Feis
Op jonge leeftijd begon Dounia Feis met Stichting Helping Hand en vrijwilligerswerk in Rotterdam-west. Inmiddels is Helping Hand nationaal en internationaal bezig met verschillende projecten als waterputten plaatsen over heel de wereld.

Elly
Elly organiseert haar eigen voedselbank. In haar winkel in Zevenkamp, Elly’s Place, kunnen mensen die net buiten de financiële eisen van de normale voedselbank vallen, iedere week een voedselpakket komen halen.

Amina Hussen
Amina zet zich al jaren in voor Rotterdam met haar organisatie Krachtvrouwen. Zo gaf ze in maart 2021 haar eigen kinderboek uit over haar leven, deelde ze sinterklaascadeaus uit aan basisschoolkinderen en richten zij het nieuwe project ‘Moeders uit de Wijk’ op. Met dit project stuurt zij moeders de wijk in, om zo problemen op te lossen en de mensen te helpen.

Riek Bakker
Deze Rotterdamse stedenbouwkundige heeft zeker haar stempel op de stad weten te drukken. Dat Rotterdam een wereldstad is danken we mede aan haar.

Kickboksende Amira
Twee keer wereldkampioen, drie keer Europees kampioen. In 2018 gaf ze een clinic in Crooswijk. De 9 jarige kickbokskampioen Amira Tahri is niet te stoppen!

Vrouwen van Rotterdam
Ook de vrouwen die hun stempel drukken op ons hedendaagse Rotterdam worden in het zonnetje gezet. Hierbij kan gedacht worden aan Aruna Vermeulen van het HipHopHuis, schrijfster en performer Elfie Tromp en directeur van Freedom for Femmes Shirin Musa.