Internationaal Kinderfeest jaarlijkse traditie in Afrikaanderwijk

In de Afrikaanderwijk was het gistermiddag feest. Daar werd namelijk het Internationale Kinderfeest gevierd. Een traditie uit Turkije waarbij, zoals de naam al doet vermoeden, het geluk van de kinderen centraal staat. En die jaarlijkse traditie keert jaarlijks op 21 april terug in de Afrikaanderwijk waar tientallen vrijwilligers zo’n 300 kinderen de tijd van hun leven bezorgen.

De festiviteiten werden geopend door Nel Noel, voorzitter van de gebiedscommissie, en vanzelfsprekend voorstander van het feest: “Wat is er nu beter dan een feest waarin het geluk van de kinderen centraal staat? Geweldig toch? Dit mag van mij nog vele jaren terugkomen.”

Terwijl de vele vrijwilligers druk in de weer blijven met de activiteiten en het verzorgen van de nodige versnaperingen, hebben de kinderen de tijd van hun leven. Zo ook Rumeysa Cakir, die we op deze dag volgen om het Kinderfeest eens echt goed mee te maken. Want ze is inmiddels ervaringsdeskundige: “De vorige jaren was ik er ook altijd bij, en juist omdat je als kind totale vrijheid hebt en zoveel te doen hebt maakt dit voor mij een geweldige dag.”

En daar sluit Paul van der Lee van de organisatie zich volledig bij aan: “Kijk al die vrolijke gezichten dan. Daar doe je het voor. Dit feest zorgt voor saamhorigheid en een hoop gezelligheid, en dat is waar je het voor doet.”