International Condom Day! Doe jij het veilig?

In het teken van ‘International Condom Day’ worden er op woensdag 13 februari gratis condooms uitgedeeld op het Rotterdam Centraal Station. Vrijwilligers van de Aids Health Care Foundation zetten zich in tegen onveilige seks. Verkleed als condoom en al, gaan zij de strijd aan.
De internationale condoom dag is in 2009 in het leven geroepen als initiatief van de Aids Health Care Foundation. De dag is bedoelt om meer bewustzijn te creëren voor ongewenste zwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen, zoals SOA’s en AIDS. De dag wordt in 43 landen gevierd met de campagne ‘Always in Fashion’. Er is expres voor gekozen om de dag, jaarlijks, vlak voor Valentijnsdag te vieren.

Zijn jouw condooms op? Je kunt vanaf 15.00 gratis condooms krijgen op het Centraal Station. Daarna volgt er om 17.00 een optocht door het centrum. Dus als je een stoet condooms voorbij ziet lopen in de stad met vlaggen en een fanfare kijk dan niet raar op!

Wij gingen eerder al de straat op om te kijken wat Rotterdammers vinden van (on)veilige seks. Op de Meent vraagt onze verslaggeefster Farzana naar hun mening.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter