Internationale ode aan hiphop in Maaspodium

Maas theater en dans, Roots & Routes (NL), Koninklijke Schouwburg Vlaanderen (B), het Franse Racines Carrees  en ROOTS & ROUTES Cologne (Duitsland) werken al enige jaren aan het internationale project Mind Ur Step. Op donderdag 14 en vrijdag 15 maart is het eindresultaat van deze internationale dansproductie te zien in het Maaspodium. 
Mind Ur Step In Mind Ur Step -the performance komen 11 hiphopdansers uit 4 landen samen in een internationale dansproductie die een ode brengt aan hiphop. De dansers hebben ook ambities als theaterchoreografen en werden tijdens het creatieproces begeleid door gevestigde choreografen uit binnen- en buitenland. Tegelijk kregen ze coaching om de artistieke, organisatorische en technische knepen van het theatervak onder de knie te krijgen.

“Iedereen is met elkaar verbonden in één ecosysteem, met een fragiele balans. Communicatie is de sleutel, maar we begrijpen elkaar niet altijd. Soms maken mensen zich los. Ze willen zich onderscheiden, zichzelf zijn met hun eigen bewegingen, hun eigen dans. Wanneer moet je vasthouden en wanneer moet je loslaten? Uiteindelijk zijn we allemaal op onlosmakelijke manier met elkaar verbonden.”

Mind Ur Step is een internationaal partnerschap, een gezelschap van bruggenbouwers uit de hiphopdans- en theaterscene. Mind Ur Step zet beide werelden aan tot nadenken over de next steps, op de dansvloer, in het pad van performer naar choreograaf, van straat naar theater en het openen van deuren voor een nieuwe generatie makers.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter