Invloedrijke Amerikaanse onderwijsexpert op school in Rotterdam-West

De kinderen van basisschool CBS De Ark hebben er hard op geoefend; een dansje op een liedje van K3. Dit hebben zij speciaal gedaan voor Doug Lemov, de auteur van het boek ‘Teach Like a Champion’.
Doug Lemov heeft succesvolle docenten bestudeerd die werken op Amerikaanse basisscholen. Hier heeft hij technieken uit gehaald die bruikbaar zijn voor scholen over de hele wereld. Eén van die scholen is CBS de Ark. Zij zijn zeer enthousiast over de methodes van Doug. Sinds de introductie van de methode zijn de resultaten van de leerlingen aanzienlijk verbeterd.

Een veelgebruikte methode door CBS de Ark is ‘de bliksembeurt’. Hierbij staan de leerlingen in een kring. Vervolgens stelt de docent een vraag en wordt er een bal naar de leerling die een antwoord moet geven gegooid. Dit zorgt er voor dat leerlingen alert blijven en spelenderwijs leren.

Het bezoek van Doug Lemov was een groot succes. Hij werd geïnspireerd door de Rotterdamse basisschool. ”Ze hebben echt goede leerlingen van deze kinderen gemaakt.”, aldus Lemov.