Inzameling bij Kabouter Buttplug: Tim en Nino zoeken winterkleding voor Daklozen

Rotterdammers Tim Daalderop en Nino Reus zijn op zoek naar jassen, sjaals en mutsen om daklozen in deze koude periode toch wat warmte te bieden. Winterkleding kan zaterdag 22 januari worden ingeleverd bij Kabouter Buttplug aan het Eendrachtsplein. De actie is in samenwerking met het Centrum voor Dienstverlening.

“Ik heb het goed en dus de vrijheid om anderen te helpen. Als ik mensen op straat zie en het is koud buiten, dan wil ik daar iets mee doen”, vertelt Tim. Het is niet de eerste keer dat hij samen met Nino in actie komt voor Rotterdamse dak- en thuislozen. Met Dekens voor Daklozen haalden zij vier jaar geleden een groot aantal dekens op voor Rotterdammers zonder dak boven het hoofd. 

 

 

Voor de inzamelingsactie van dit jaar werkt het duo samen met Het Centrum voor Dienstverlening, een maatschappelijke organisatie in Rotterdam die zich inzet voor mensen zonder stabiele thuis omgeving. In overleg met verschillende locaties voor dak- en thuislozen is er gekeken naar de behoefte. Hier kwam uit dat er naast jassen en sjaals ook een grote vraag is naar ondergoed, mits gewassen en bruikbaar. Rotterdammers kunnen hun spullen zaterdag 22 januari tussen 10.00 en 15.00 uur inleveren op het Eendrachtsplein.