Is het einde nabij? Honderden zombies gespot in de Koopgoot

Gapende wonden, loshangende kaken en strompelende loopjes. Zo’n 500 zombieliefhebbers trokken afgelopen zaterdag door Rotterdam Centrum. Het was de vierde editie van de Rotterdam Zombiewalk en na twee jaren van tegenslag lijkt deze editie een succes te zijn.

Het is vaste prik aan het worden, deze zombiewalk, maar dat deze editie tot stand kwam was alles behalve zeker. Twee jaar geleden moest de politie ingrijpen omdat deelnemers werden lastig gevallen door omstanders en afgelopen jaar ging het hele feest niet door. Dit jaar kreeg de organisatie op het laatste moment van de gemeente te horen dat er extra beveiliging moest worden ingezet, terwijl er geen geld wordt gevraagd voor deelname en er volgens de organisatie dus weinig budget hiervoor is.

Desalniettemin was de opkomst hoog. Er waren 500 aanmeldingen en door de hoge opkomst besloot de organisatie de optocht te starten vanaf het Grote Kerkplein in plaats van in de Koopgoot. Naast dat er veel deelnemers bij de optocht waren, was er ook veel bekijks. Vooral nietsvermoedende toeristen stonden toch even achter hun oren te krabben als ze niet al hun handen voor hun ogen hadden geslagen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter