Izzy Ramos wil onzichtbare ziektes zichtbaar maken

Onzichtbare ziektes. Ziektes die je aan de buitenkant niet ziet, maar waar dagelijks alsnog vijf miljoen Nederlanders mee te maken hebben. Izzy Ramos, die zelf narcolepsie heeft, is een van deze vijf miljoen Nederlanders. Maar zij laat zich hier niet door klein maken, en start daarom een campagne om deze ziektes zichtbaar te maken.

Dat laatste is volgens Izzy, die zelf een slaapstoornis heeft waarbij zij spontaan in slaap kan vallen, van immens groot belang. “Ik ben zelf vroeger ook gepest, en het heeft een grotere impact op mijn leven gehad dan veel mensen zich voor kunnen stellen. Maar ik ben hier niet alleen in, met mij zijn er heel veel anderen en hun verhaal moet verteld worden!”

Dit verhaal wil Izzy vertellen middels een campagne waarin ze met andere mensen in gesprek gaat die last hebben van een onzichtbare ziekte. Dit kan alles zijn, van autisme tot narcolepsie waar Izzy leeft last van heeft. “Ik wil met deze mensen praten en hun verhaal openbaar maken om hiermee een zekere vorm van bewustzijn te creeren.”

Om echter zover te komen moet de jonge onderneemster wel eerst geld inzamelen. Dit alles kan via dreamordonate.nl waar zij middels een crowdfunding-actie mensen geld wil laten doneren. “En elk bedrag is welkom”, aldus Izzy, die dolbij is met de eerste donaties: “Het mooie is dat de mensen die als eerste doneerden totale onbekenden waren voor mij, maar dus wel mensen die zelf een hele andere onzichtbare ziekte hebben. Dat is een bevestiging voor mij dat ik dit echt nodig is, en dat mensen hier behoefte aan hebben.

Wie wil doneren om daarmee een bijdrage te leveren aan de campagne van Izzy kan terecht op: http://www.dreamordonate.nl/4771-onzichtbaar-ziek