Jaaroverzicht 2016: Bijzonder team runt bakkerij op Katendrecht

JAAROVERZICHT: Onze beste verhalen uit 2016!

Iedereen mag aan de slag in de Bakkers Werkplaats. Van studenten tot mensen met een beperking. Onder leiding van professionele bakkers leert het team de lekkerste koekjes en broden bakken.

Eén van de oprichters Lisette Magis werkte in de Afrikaanderwijk en merkte dat werkloze mensen vooral in gesprek zijn met huisarts of maatschappelijk werkster. Hiermee doen ze vooralsnog geen intrede tot de arbeidsmarkt. Ze zette daarom de bakkerij op, zodat mensen weer echt aan het werk kunnen. “Kijk, als je iets maakt met je handen, dan word je daar gewoon heel erg blij van en als je het daarna ook nog eens verkoopt dan ben je dubbel blij. Want je klant is blij en jij bent blij.”

De deuren van de bakkerij staan dan ook open voor iedereen. Binnenkort gaat er bijvoorbeeld een vluchteling aan de slag, maar er werken ook mensen met een beperking. Ook al is de groep zo divers, er is ook een grote saamhorigheid. Er ontstaan hechte vriendschappen binnen het team. Dat is dan ook een onderdeel van de bakkerij. Ze leren het sociale aspect van werken. Bijvoorbeeld achter de kassa waar ze leren met de klanten om te gaan.

De bakkerij is er niet alleen voor de buurtbewoners, ze leveren ook aan horecazaken en aan retailers. Heel Rotterdam kan genieten van de verse broden en de kaneelknopen; waar de bakkerij beroemd om staat.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat