Jantine loopt route Rotterdamse marathon tegen depressie

Vandaag is het Blue Monday, volgens sommigen de deprimerendste dag van het jaar. Jantine loopt de route van de Rotterdamse marathon om meer aandacht te vragen voor depressies. Zij heeft hier namelijk zelf in het verleden ook eens mee te kampen gehad. Daar heeft ze gelukkig iets op gevonden.

Stichting Mind organiseert elk jaar op deze ‘Blue Monday’, de Blue Monday Run. Naast aandacht vragen voor depressies, wilt stichting MIND met deze actie geld ophalen om psychische problemen te voorkomen bij jongeren. Dit jaar roept de organisatie op om alleen of in tweetallen te lopen tegen depressies. Jantine loopt de eerste tien kilometer samen collega Lenny. 

Blue Monday is dit jaar door de coronapandemie nog relevanter. Mensen voelen zich in deze uitzonderlijke periode somberder dan normaal. Op de zondag voor Blue Monday verschijnt in het AD nog een artikel waarin schoolbestuurders, jongerenwerkers en hulpverleners zorgen uitspreken over een groeiend aantal jongeren met depressieve klachten. Bij OPEN Rotterdam doet verslaggever Zoë sinds de eerste lockdown verslag over de mentale gezondheid van Rotterdammers. 

Hulplijnen
Voel jij je al langer dipperig of depressief? Neem in dit geval contact op met je huisarts. Ook kun je op de website van de Rijksoverheid een overzicht vinden van hulplijnen die je kan bellen. Of je kunt bellen met MIND Korrelatie, die er is voor iedereen die te maken heeft met psychische problemen, zoals depressie. Dat nummer is 0900-1450.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat