Jassenactie groot succes; honderden jassen uitgedeeld

OPEN Rotterdam houdt ook dit jaar weer Rotterdam warm met een jassen actie. In de Bethelkerk worden honderden Rotterdammers blij gemaakt met een nieuwe winterjas en dat levert hartverwarmende beelden op.

Weken lang hebben vrijwilligers zich ingezet om zoveel mogelijk jassen te verzamelen. Bij verschillende inzamelpunten konden Rotterdammers hun jassen inleveren. Dit heeft geresulteerd in duizenden jassen in allerlei verschillende maten en soorten. Annette Koopman van Stichting BlijeGift en hoofdredacteur van OPEN Rotterdam, Celeste Boddaert, kwamen samen op het idee om een actie te starten voor de minima in Rotterdam. Stichting BlijeGift is er voor mensen die niet in aanmerking komen voor de voedselbank, omdat ze net te veel geld hebben. De stichting geeft deze mensen levensmiddelenbonnen die ze kunnen verzilveren bij lokale winkels.

Graag willen we iedereen bedanken voor de hulp: Rotterdam Tourist Information, Dress for Success, de Vrienden van, VoorGoed: Rotterdam Impact Agency, LaatBloeien, The Student Hotel, Hulpcentrum Portland, De Kroon, Drank- en Spijslokaal De Burgemeester, MAARTENMakelaardij, Giesbers InstallatieGroep, Groupe OPEN ICT, Mediacenter en alle particulieren die de tijd hebben genomen om jassen in te leveren bij de ophaalpunten