‘Je hoeft niet te oordelen, & veroordelen, mensen zijn al veroordeeld.’ | Gedeeld Verlangen

In de Laurenskerk is een kapel gevuld met prachtige en grote hedendaagse foto’s met de ‘zeven werken van barmhartigheid’ als onderwerp. Deze werken gaan over het hebben van een warm hart voor en omzien naar de ander. Ze kennen in het christendom een lange traditie en zullen op zondagen op weg naar Pasen centraal staan in de Laurenskerk.

Maar hoe zit dat in andere religies en levensbeschouwingen? Dominee Harold Schorren van de Laurenskerk gaat hierover in gesprek met diverse geestelijke leiders en vertegenwoordigers van levensbeschouwelijke stromingen in Rotterdam. Aan bod komen Jodendom, Islam, Christendom, Bahá’í, Boeddhisme, Humanisme en Hindoeïsme.

Deze aflevering
Op zondag 4 april is dominee Marianne Thans te gast in de Laurenskerk. Dominee Harold Schorren interviewt haar over de rol van ‘het bezoeken van de gevangenen’ (één van de werken van barmhartigheid) binnen het Christendom. Zij vertelt over haar bijzondere werkverleden binnen de gevangenis en hoe we ook voor gedetineerden de menswaardigheid hoog moeten houden. Een indrukwekkend gedicht van een gevangene benadrukt de noodzaak van nabijheid. Marianne Thans is emeritus-gevangenispredikant en pastoraal vrijwilliger in het Exodus-huis in Rotterdam