Jeugdbieb West opgezet door vrijwilligers en bewoners

Kinderen in het Oude Westen en omgeving hebben binnenkort weer een jeugdbieb met mooie, moderne boeken tot hun beschikking. Op woensdag 30 januari om 15.00 uur opent Jeugdbieb West haar deuren op de eerste verdieping van Aktiegroep Oude Westen, Gaffelstraat 1.

Sinds de sluiting van wijkbibliotheek Oude Westen in 2012 was er voor de kinderen in de wijk geen goed alternatief. Schoolbibliotheekboeken mogen niet mee naar huis. Leeszaal Rotterdam West wordt goed voorzien van boeken voor volwassenen, maar recente kinderboeken zijn schaars en snel weg. De Leeszaal startte daarom de werkgroep Jeugdbieb en die ging de wijk in. Er is voorgelezen en gepraat op straten en pleinen. Uit een enquête onder leerlingen op de drie buurtscholen bleek dat slechts 10% wel eens naar de Bibliotheek gaat.

Door gesprekken met ouders op het schoolplein, via straatapps, facebook en stukjes in de Buurtkrant werden mensen gevonden die mee wilden helpen. Huiswerkklas Oude Westen en Pameijer ICT Academy helpen met het invoeren van de boeken in het leensysteem.

Kinderen kunnen gelijk gratis lid worden met de handtekening van een ouder. Er is muziek, gezelligheid, hapjes en limonade. Jeugdbieb West is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur, op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter