Chantal wint de eerste Joanne Ellenkamp prijs voor inzet lhbtqia+ gemeenschap

De Joanne Ellenkamp prijs is eind 2022 in het leven geroepen om een individu of organisatie te onderscheiden die zich heeft ingezet voor het vergroten van de zichtbaarheid voor de lhbtqia+ organisatie in Rotterdam. Tijdens ‘GRRR’, wat staat voor de Grote Roze Rotterdamse Receptie, is op donderdag 27 januari de prijs voor het eerst uitgereikt. En de winnaar is: Chantal van der Putten.

Joanne Ellenkamp
Joanne/Joke was een bekende persoonlijkheid in Rotterdam, zowel op politiek als maatschappelijk vlak. Joanne’s loopbaan was divers en betrokken. Zo heeft zij als lid van de PVDA in de gemeenteraad gezeten en is ze enige jaren directeur van Pameijer geweest.
Ook heeft ze zich, als homoambassadeur bij de Gemeente Rotterdam, sterk gemaakt voor de acceptatie van de regenbooggemeenschap op scholen. Vorig jaar januari overleed Joanne. Haar levenspartner, Carolien Nijhuis, reikte de Joanne Ellenkamp prijs donderdag uit.

De winnaar
De kandidaten bestonden uit een zeer gevarieerde groep waaronder; verschillende personen, clubjes als Roze Salon en Roze Kameraden, makers van podcasts Chicks & the City en Maas Theater en dans. De uiteindelijke winnaar Chantal van der Putten is een gezicht dat voor veel Rotterdammers bekend zal zijn. Dit blijkt alleen al uit het feit dat ze door meerdere mensen, los van elkaar, is opgedragen als kandidaat. Chantals persoonlijkheid wordt omgeschreven als actief, dynamische en sportief. Naast haar werk voor de Hogeschool Rotterdam werkt ze onder andere als bestuurslid bij verschillende organisaties, is ze betrokken bij het organiseren van de Pride Mars en de GRRR (Grote Roze Rotterdamse Receptie) nieuwjaarsbijeenkomst. En dat is nog niet alles. Tijdens het overleg van de jury zei Carolien Nijhuis dan ook: ‘Hoe krijg je het voor elkaar?’

Chantal wint met de prijs een bedrag van 2500 euro en een keramiek bord met een dichtregel van Joanne Ellenkamp.

Klink hier ons eerdere bericht over de prijs