Nieuwe prijs moet acceptatie van Rotterdamse LHBTI+ gemeenschap bevorderen

Voor een nieuwe prijs op naam van de Rotterdamse bekendheid Joanne Ellenkamp worden creatieve ideeën gezocht om acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap te bevorderen bij jongeren. De prijs wordt in het najaar uitgereikt door Stichting GayRotterdam als onderdeel van de feestelijkheden rondom 75 jaar COC Rotterdam.

In mei van dit jaar zakte Nederland naar plaats dertien op de zogenoemde Rainbow Europe Index. Daarmee staat Nederland nu onder landen als België, Spanje, Frankrijk en Portugal. Om weer op te klimmen in deze ranglijst heeft Stichting GayRotterdam de Joanne Ellenkamp prijs beschikbaar gesteld voor het leukste idee, de meest succesvolle klas of de meest bevlogen vrijwilliger die bijdraagt aan acceptatie van LHBTI+ in Rotterdam.

De winnaar wint een geldbedrag van tweeënhalfduizend euro, dat besteedt moet worden aan een project, initiatief of instelling in de sfeer van de doelstelling van de Joanne Ellenkamp-prijs. Aanmelden kan voor 11 oktober via [email protected].

Joanne Ellenkamp
De prijs is vernoemd naar Joanne Ellenkamp, die tijdens haar leven een bekende Rotterdamse persoonlijkheid was. Een aantal jaren was zij lid van de gemeenteraad voor de PvdA en tussen 2000 en 2010 was zij directeur bij Pameijer. Daarnaast maakte zij zich in haar leven hard voor de LHBTIQA+ gemeenschap in Rotterdam. Zo was ze jaren lang homoambassadeur voor het Fonds Bijzondere Noden of Volkskracht en schonk ze aandacht aan de acceptatie van de regenbooggemeenschap.