Job en Daphne brengen rust met klankbadderen en cacaodrank

Job den Dulk is muzikant en heeft sinds de pandemie veel minder optredens. Na een cursus van een aantal maanden geleden, geeft hij nu ‘klankbaden’. In een periode waarin er door alle coronamaatregelen veel minder afleiding is, merkt hij dat mensen meer behoefte hebben aan diepgang en ‘meer naar binnen keren’. Het klankbad is een moment van rust en mindfulness, voor de bezoeker maar ook voor Job zelf ‘het is elke keer een cadeau dat ik ook aan mezelf geef’.

Met een klankschaalsessie kom je in een soort staat tussen slapen en wakker zijn. Job slaat met een speciale slagstok in een ritme, verschillende soorten schalen aan. De klanken echoën dan door de ruimte en zorgen voor trillingen. “De trillingen zetten water in beweging. Wij bestaan voor 80 procent uit water. Als ik de schaal bij je lichaam houd, dan wordt de trilling van de klankschaal overgebracht op het water in je lichaam. Daardoor krijg je een flow gevoel” aldus Job. Lekker ontspannen dus.

Voor wie een extra beetje ontspanning kan gebruiken, geven Job en zijn vriendin Daphne Koenders ook caco ceremoniën. Dit is een eeuwenoud ritueel, afkomstig uit Midden en Zuid-Amerika, om je ‘hart te openen’. Hierbij maakt het stel op een speciale wijze, een drankje van pure cacao om onder andere een moment van stilstaan te creëren bij de waan van alledag.