John Olivieira treedt toe tot bestuur OPEN Rotterdam

Media- en marketingdeskundige John Olivieira neemt per half januari 2017 zitting in het bestuur van de lokale publieke omroep OPEN Rotterdam. John zal zich vooral bezighouden met FunX, de lokale radiozender die uitzendt onder licentie van OPEN Rotterdam. John is een geboren en getogen Rotterdammer met een actieve loopbaan in de media en muziek. Zijn inzet voor OPEN Rotterdam sluit aan op deze passie en zijn betrokkenheid bij de stad.

In afgelopen tien jaar was John Olivieira verantwoordelijk bij MTV Networks voor de interactieve zender The Box en heeft hij mede aan de wieg gestaan van jongerenmuziekplatform Xite. Tevens was hij actief op managementniveau bij mediabedrijf Sanoma. Naast zijn bezigheden op het snijvlak tussen media en marketing, was John in de vorige kunst & cultuurplanperiode lid van de Rotterdamse Raad van Kunst en Cultuur waar hij onder andere  in de tijdelijke adviescommissie lokale omroepconcessie 2013-2017 zat voor de Gemeente Rotterdam. Tevens is John bestuurslid van FARE, een Europese aan de Uefa gelieerde organisatie, die zich hard maakt in het kader van voor diversiteit in de voetbal.

Marianne van den Anker, bestuursvoorzitter OPEN Rotterdam over de benoeming van John
“Het bestuur van OPEN Rotterdam denkt dat John een belangrijke bijdrage kan leveren aan FunX op het gebied van diversiteit en jongeren en dat hij een belangrijke brugfunctie kan vervullen tussen FunX en de Rotterdamse waarden van OPEN Rotterdam.”
 
John Olivieira over zijn nieuwe functie
“Ik zie mijn functie voor OPEN Rotterdam als een prachtige manier om mijn kennis te delen. Mijn rol bij FunX is om OPEN Rotterdam te vertegenwoordigen in het bestuur en het belang vanuit de jongeren te behartigen. Mijn affiniteit met FunX dateert al van enige tijd geleden, toen ik de digitale strategie van FunX heb ontwikkeld. Het biedt mij een prachtige kans om FunX dicht bij de doelgroep te houden en ook binnen het bestuur aan te zetten tot diversiteit en verjonging en op deze wijze een natuurlijke aansluiting op de doelgroep te waarborgen.
OPEN Rotterdam is een mooie organisatie, die de afgelopen jaren heeft laten zien het verschil te kunnen maken met een format dat dichtbij de Rotterdammer staat. Ik hoop eveneens eraan te kunnen bijdragen om OPEN Rotterdam in het Rotterdamse publieke bestel te houden.”

Het bestuur van OPEN Rotterdam bestaat uit een gemêleerd gezelschap dat zich onbezoldigd inzet voor OPEN Rotterdam en de stad: Marianne van den Anker (voorzitter), Reshma Kalika (secretaris), Kenrick Bremer (penningmeester), Andre Freyssen, Rafaelle Fiorini en nu dus ook John Olivieira.