Jonge hond Karremans gaat kar trekken bij VVD Rotterdam

De gemeenteraadsverkiezingen staan volgend jaar weer voor de deur en de fracties schuiven weer hun lijsttrekkers naar voren. Opvallend is dat de lichting van PvdA, Barbara Kathmann, en D66, Said Kasmi, voornamelijk relatief jonge -rond de 40 jaar- fractievoorzitters leveren. De liberalen spannen de kroon met Vincent Karremans, leeftijd: 30 jaar.
Karremans is ondernemer en runt vanuit Het Industriegebouw een techbedrijf met 40 werknemers. Volgens hem moest er veel gebeuren voordat het pand de allure heeft die het nu uitstraalt. “En nu is het een hotspot van Rotterdam.” De ondernemer heeft geen bestuurlijke ervaring. Is dat een vloek of een zegen? “Het voelt voor mij als een zegen. Ik kan met een verse blik kijken naar de problemen van de stad en de oplossingen die de stad nodig heeft.”

Wonen is een belangrijk thema. Karremans neemt ons mee naar een braakliggend terrein in Coolhaven waar Little C wordt gerealiseerd. Hier worden woningen gebouwd die verschillende inkomens lagen bedienen. “Mensen die in Rotterdam wonen moeten ook in Rotterdam blijven wonen. We moeten zorgen dat er niet gepraat wordt maar net als hier de handen uit de mouwen. In gelul kan je niet wonen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat