Jonge meiden maken kennis met techniek

De dames van het Libanon Lyceum brengen in het teken van Girlsday 2016 een bezoekje aan afvalverwerker AVR. Deze dag is in het leven geroepen om meer vrouwen in de techniek te laten werken door ze al jong bewust te maken van de mogelijkheden.
“We willen heel graag stimuleren dat ook meisje kiezen voor dit vak. Er zijn heel veel verschillende beroepen die je bij AVR kunt doen en dat willen we laten zien”, vertelt Jeanine van de Grootevheen, zelf werkzaam bij AVR. De meiden van het Libanon Lyceum vinden het spannend om bij zo’n groot afvalverwerkingsbedrijf langs te gaan, maar lopen niet meteen warm voor het werken in de techniek. “Ik weet het nog niet, maar ik denk niet dat het echt iets voor mij is. Later zou ik rechter willen worden”, zegt een van de meiden.

Eenmaal in de machinekamer mogen ze met een grijparm aan de slag. Het enthousiasme wordt wat groter omdat ze nu ook echt zelf afval mogen verplaatsen. “Kijk, ik doe het netjes”, schept een van de meiden op die keurig het afval in de bak gooit.