Jongens lopen massaal met unisex Bum Bags van Susan Bijl

Nieuw jaar betekent nieuwe modetrends. Het Rotterdamse merk Susan Bijl staat bekend om haar kleurrijke tassen. De tassen zijn voor jong en oud en te spotten bij veel dames, maar anno 2020 lopen steeds meer jongens met een Bum Bag. Het tasje is ook omarmd in de urban scène onder de jongeren.

De meeste jongeren die je zag lopen met Gucci heuptasjes hebben ze nu verruild voor een Bum Bag. Het tasje is ook functioneel qua draagwijze, omdat je kan afwisselen om het als een heuptas of schoudertas te gebruiken. Volgens medewerker Rein kiezen steeds meer mensen voor de Bum Bag, omdat het een moderne uitstraling heeft vanwege de kleuren en het design. Fotoshoots met jongeren helpen ook hierbij, want jongeren zien zichzelf terug. ‘Het is hip, het is ook nog eens Rotterdams, lekker lokaal’, zegt medewerker Rein.

De lente/zomer modetrends van 2020 zijn allang bekend onder diverse modehuizen, maar Susan Bijl gaat hierin niet mee. ‘Susan is ontzettend eigenwijs,’ vertelt Rein lachend, ‘het komt weleens voor dat klanten ritsen of banden van een tas kunnen combineren, maar dat kan niet.’

Fotografie: Jan Bijl

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat