Jongeren doen klusjes voor de hele buurt in de wijk Hillesluis

Jongeren in de wijk Hillesluis doen klusjes om hun buurt mooier en leuker te maken. Wij gingen mee om de Like Je Wijkkrant uit te delen.

Het Klusjesproject is een initiatief van de gemeente Rotterdam in samenwerking met verschillende partners zoals JOZ, Humanitas en Stichting Citysteward Rotterdam. Het is opgezet om de wijk Hillesluis veiliger, schoner en beter te maken. Daarnaast biedt het kansen aan jongeren in de wijk. Zij voeren allerlei klusjes uit in de wijk zoals het uitdelen van de Like Je Wijk Krant. De jongeren zijn tussen de 14 en 19 jaar. “We willen jongeren toekomstperspectief bieden. In de corona tijd worden jongeren als eerste weggestuurd. We willen jongeren toch nog een kans geven om wat te verdienen en een bijdrage te leveren aan de wijk,” vertelt ambulant jongerenwerker Hamid Karroumi van Stichting JOZ.

De jongeren zijn enthousiast over hun bijbaantje. Broers Talha en Bünyamin werden door Hamid aangesproken en helpen nu mee in de wijk met het uitdelen van de krant: “Ik doe mee aan het Klusjesproject om een bijdrage te leveren aan de Hillesluis.”

Met dank aan Like je Wijk Hillesluis.