Jongeren mogen meedenken over nieuwe ontmoetingswijzen tijdens corona

Jongeren tussen de 14 en de 27 jaar opgelet! Met een nieuw initiatief kunnen Rotterdamse jongeren ideeën insturen bij Gemeente Rotterdam over een nieuwe ontmoetingswijze in deze corona periode genaamd ‘Jongeren ideeënwedstrijd’. Dat kan tot 25 april en het winnende concept wordt waar gemaakt.

Het initiatief is bedacht zodat jongeren elkaar weer kunnen ontmoeten op een veilige manier dat voldoet aan de maatregelen. De gemeente vindt het belangrijk dat de jeugd meedenkt in oplossingen voor de jongeren in de corona periode, omdat zij als geen ander weten wat wat zij moeilijk vinden en missen. 

De winnaar van de wedstrijd mag zijn/haar idee samen met Gemeente Rotterdam realiseren. Zo’n idee moet aan de volgende criteria voldoen: het idee heeft affiniteit met het thema ‘opnieuw ontmoeten’, het is in Rotterdam en is met maximaal vijfduizend euro te verwezenlijken. Daarnaast is de bedenker tussen de 14 en de 27 jaar oud en het idee kan veilig volgens de coronamaatregelen uitgevoerd worden.

De ideeën kunnen tot 25 april ingediend worden middels een video, spraakmemo of een brief van maximaal driehonderd woorden. Meer informatie vind je hier