Film met jongeren uit Zuid op groot internationaal platform te zien

Beeld uit de film SHANK

Messengeweld in grote steden: dat is waar SHANK over gaat. Het is een korte film met een flink Rotterdams tintje. Niet alleen makers Reggery Gravenbeek en Rien Bexkens, maar ook de hoofdpersonen komen uit Rotterdam. Met de film gaan ze internationaal, want SHANK wordt uitgezonden op het YouTube-kanaal van Million Youth Media, een Londens account met bijna 450.000 abonnees.

Boyd Grund, een van de scenarioschrijvers, is trots op de nieuwe stap die SHANK maakt. “Heel tof. De mensen die hieraan hebben gewerkt zijn niet alleen mijn collega’s, maar ook mijn vrienden”, vertelt hij. “Ik ben heel trots op het resultaat. Jongens herkennen zichzelf in de film. Het is authentiek, daar ben ik het meest trots op. En ook de middelen: met heel weinig budget hebben we iets speciaals gemaakt.”

De film is op met publicatie op Million Youth Media voor het eerst ook voor het Rotterdamse publiek vrij te bekijken.

Het artikel gaat verder onder de film.

Non-acteurs uit Rotterdam-Zuid
In de hoofdrol spelen non-acteurs uit Rotterdam-Zuid. “Het zijn jongens met een moeilijkere achtergrond, maar Reggery kent ze persoonlijk. Hij heeft ze als ervaringsdeskundige en mentor opgevangen. Uiteindelijk merk je dat ze steeds verder ontdooien en steeds meer willen vertellen. Uiteindelijk zijn wij deze jongens acteertraining gaan geven en hebben ze de hoofdrol gekregen”, vertelt Grund.

Op basis van hun verhalen is de film gemaakt. “Een wereld vol mogelijkheden, maar ook een wereld vol valkuilen met betrekking tot social media, messen, faam en snel geld verdienen”, voegen de twee makers toe. De bijrollen worden vervuld door Imanuelle Grives, Dennis Rudge en Adison dos Reis.

De film wordt uitgezonden op donderdagavond 22 juni om 19:00 uur op het YouTube-kanaal van Million Youth Media. Dit account zendt enkel films met een boodschap voor jongeren uit. Verrast waren ze over de gelijkenissen tussen de Nederlandse en Londense straatcultuur.