Jos gaat stoppen met zijn kroeg Gommers in Delfshaven

Jos Gommers is bijna 70 jaar en vindt het mooi geweest. Het café staat bekend om de kunstexposities en fungeert als een tweede huiskamer voor de buurt.

“Ik stop ermee omdat ik al 50 jaar in het vak zit. Het is mooi geweest. Het waren mooie jaren, maar ik ben klaar”, besluit Jos. “Het is wel begrijpelijk natuurlijk”, vervolgt vriend en een van de exposerende kunstenaars Joop van ‘t Hoenderdaal. “Hij heeft 50 jaar op zijn naam staan. Daar heeft hij ook een prijs voor betaald. In de 14 jaar dat ik hem ken, zijn er ook relaties aan onderdoor gegaan. Je moet je voorstellen: Hij werkt op tijden dat zijn vrouw thuis is. Dat soort dingen krijg je in de horeca.”

Naast Van ‘t Hoenderdaal zijn er nog talloze kunstenaars, die geëxposeerd hebben in het kunstcafé van Jos. “Ik ben hier 23 jaar geleden ook begonnen”, stelt Alexx Meidam. “Mijn schilderij hangt nog aan het plafond”, zegt hij wijzend naar het kunstwerk. 

Jos laat de kunstenaars gratis exposeren. Hij mag als café namelijk ook geen geld verdienen aan het uitbaten van kunstwerken. “Het leuke van die exposities is dat ik de mensen niet alleen vol gooi met drank, maar dat je ook nog iets voor ze betekent. Soms verkopen de kunstenaars een werk en het leuke is dat ze dan ook regelmatig wat van dat geld naar een goed doel overmaken”, stelt Jos.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter