Juf Sandra staakt met bijzondere actie voor het basisonderwijs

De leraren van het basisonderwijs staken voor een hoger salaris en betere voorwaarden. Juf Sandra Totzke vindt dat er te makkelijk wordt gedacht over haar beroep en ze voert daarom een bijzondere actie. Ze gaat verschillende beroepen uitoefenen om daarmee te laten zien dat je echt wel verstand van zaken moet hebben.
Sandra begint bij Stichting Vluchtelingenwerk waar ze het werk van Veronique Ehlen uitprobeert. Zij is ‘consulent landen van herkomst’. Het blijkt niet te doen voor Sandra, want ze moet al meteen vloeiend Frans spreken met een man uit Benin. “Wat mij stoorde was de opmerking van minister Slob. Hij zei dat als er een lerarentekort is dat ouders wel even voor de klas konden gaan staan.”

“Ik oefen een vak uit waar ik veel voor heb moeten leren. Omdat de minister dat zo zei, dacht ik: dan ga ik ook eens kijken of ik ook de baan van iemand anders zomaar kan overnemen. Eigenlijk kan dat natuurlijk niet, en dat is precies wat ik wil aantonen”, legt de strijdbare Sandra uit.

Ze stuurde een bericht naar de ouders van de kinderen uit haar klas. “Of ik hun werk mocht overnemen”, vertelt Sandra. Binnen twee uur had ze zoveel reacties van ouders dat ze lang niet iedereen kon helpen. “We denken dat de opleiding tot leerkracht aantrekkelijker gemaakt moeten worden. De salarissen moeten hoger, zodat meer mensen weer het onderwijs in willen”, licht Sandra het doel van haar actie toe.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter