Junion wil oud brood nieuw leven inblazen

Hobbykok Junion Hanenberg wil oud brood nieuw leven inblazen. Het idee erachter is om de grootschalige waste van brood tegen te gaan en voor een eigen onderzoek wil hij samen met bakkers erachter komen wat voor nieuwe dingen je kan maken van oud brood.
“Er is gewoon zoveel voedselverspilling in onze maatschappij, en dan te bedenken dat er ook plekken op de wereld zijn waar mensen geen voedsel hebben. Ik wil daar op mijn manier wat aan doen”, aldus Junion Hanenberg wanneer hij spreekt over zijn nieuwste project. Het is een gevolg van zijn studie Marketing, waarbij hij in zijn vakantie op onderzoek gaat wat producenten van brood kunnen doen om met oud brood toch iets waardevols te maken.

De hobbykok nam zelf de proef op de som door langs te gaan bij Bakkerij Van der Waal in Ridderkerk, een van de geselecteerde bakkers die met hem samenwerkt. “Hier gooien ze niet alles zomaar weg, maar laten ze een oud echtpaar twee keer per week brood ophalen voor dak- en thuislozen”, zo zegt Junion die zelf ook een stuk oud brood meeneemt.

Eenmaal thuis gebruikt hij dat brood om een salade te maken met langwerpige croutons en visrolletjes van zalm en forel. “Hopelijk inspireren dit soort voorbeelden mensen en willen ze zelf ook gerechten maken met oud brood”, aldus Junion, die vervolgt: “Iedereen kan meedoen aan deze actie en vervolgens zijn of haar recept met mij delen. De winnaar kan dan zelfs een prijs winnen!”

Meer informatie over de actie van Junion is te vinden via www.intelligentfood.nl.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter