Kaapverdiaanse schoonheden in Arminius

Acht dames met Kaapverdische roots deden zaterdagavond mee aan de Miss Kaapverdië Nederland verkiezing in de Arminiuskerk. Tijdens de verkiezing stond niet alleen de titel Miss Kaapverdië 2018 op het spel, want de winnares won ook een geldbedrag voor een zelfgekozen goed doel.
Volgens de organisatoren is de uitverkiezing niet alleen gericht op een carrière in de modewereld. ”De missverkiezing geeft de deelnemers een kans om Kaapverdië te vertegenwoordigen”, aldus mede-organisator Ana Soares. Op de avond was er ook aandacht voor Kaapverdiaanse muziek, dans, kunst en mode en werden naast de misstitel nog twee andere titels vergeven. Zo vielen de meest sympathieke kandidaat en de meest fotogenieke kandidaat in de prijzen.

Paula werd tweede bij de verkiezing meest sympathieke kandidaat. Zij heeft er net een opleiding tot tandartsassistente opzitten en wil tandartspraktijken opzetten in Kaapverdië. Volgens haar is er nu nog te weinig aandacht voor tandenzorg op de eilanden. De winnares van de verkiezing werd Joyce Silene, die heel blij was met haar uitverkiezing. ”Ik heb geen stem meer over!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat