Kalfje schoon en droog in bodywarmer na duik in de Merwehaven

Donderdagochtend kreeg een kalfje van de Floating Farm op de Merwehaven de schrik van haar leven. Het kalfje brak door een hekwerk heen en viel in de Nieuwe Maas. De boer en een stagiair van de boerderij probeerden het kalfje te redden maar belandden daarbij zelf ook in het koude water.

Volgens Minke van Wingerden van de Floating Farm, was de boer er gauw bij. “Hij sprong in een boot om het kalfje te redden, waarna de stagiair erachteraan sprong. Tijdens de reddingsactie kapseisde de boot en vielen zowel de boer als de stagiair het water in. De boot tegenover de boerderij zag het tafereel en sloeg alarm.” Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, konden daardoor de drie snel heelhuids uit het water redden. Minke: “We hebben hen daarna natuurlijk bedankt met een lekker glaasje melk.”

Diehard
Minke hoopt dat dit niet nog een keer gebeurt. “Alles gaat nu goed met iedereen. De koe is schoon en droog en warmt op in een bodywarmer en de stagiair is naar huis gestuurd. De boer is een echte diehard want hij heeft zich omgekleed en is gewoon weer aan het werk.”

Het was volgens Minke even schrikken voor de werknemers van de Floating Farm. “Er werken nu een aantal vrijwilligers, die ondanks de schrik gewoon zijn blijven werken. We zijn nu alleen iets later met het bezorgen van onze groenten en melk.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat