Kampioenkansen Feyenoord dit jaar laag zegt de wetenschap

Wetenschapper Jan van Ours doet onderzoek naar Feyenoord! Hij onderzoekt wat de kansen zijn dat de stadionclub weer kampioen wordt. Jan zal tijdens Science Open en Science Hotel in resultaten van zijn onderszoek presenteren aan bezoekers van het festival.

Hij begon met Feyenoord te onderzoeken nadat het een paar jaar geleden heel slecht ging met de voetbalclub: “Toen hebben we gekeken hoe komt het nou dat Feyenoord zo weinig kampioen wordt. Daar kon ik niet echt antwoord op geven. Uit onderzoek bleek dat Feyenoord naar verwachting eens in de zes á zeven jaar kampioen wordt”.

Jan kijkt naar wat de bookmakers voorspellen voor komend seizoen. Helaas lijken de kansen voor Feyenoord niet heel groot. Geld speelt een enorme rol in de kansen om te winnen.

Science meets City
Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september wordt het wetenschapsfestival Science Hotel & Science Open georganiseerd. In aanloop naar dit evenement maakt OPEN Rotterdam de serie Science in the City. Hierin maken we kennis met een aantal wetenschappers die deelnemen aan het programma. Elk doen zij onderzoek naar een bepaald onderwerp. Kijk alle afleveringen hier terug
Science Hotel & Science Open wordt georganiseerd in het het kader van het 21e Lustrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Kijk voor meer informatie op www.eur.nl/sciencehotel.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter