Kattenaccounts worden steeds populairder op Instagram

Roel Stellinga beheert samen met zijn vriendin een Instagram-account voor zijn kittens Cheeky en Machu. Het account cheeky.machu werd al snel opgepikt door de zogenaamde ‘catcommunity’ op Instagram en kreeg binnen een mum van tijd duizenden volgers. Dat is niet zo gek: Instagram staat vol met zulke kattenaccounts en die worden steeds populairder.

Waar de ene kat een paar honderd volgens heeft, heeft een ander er miljoenen. “De ‘catcommunity’ wordt vooral gerund door vrouwen. Ik ben een van de weinige mannen die een account beheert. Dat vinden sommigen soms wel gek.”

Lang gekoesterde droom
Roel was in eerste instantie helemaal niet van plan om een succesvol kattenaccount te starten. Het ging hem er eigenlijk om dat hij een eigen huisdier wilde hebben. Dat was een lang gekoesterde droom van hem. Toen hij tijdens de coronacrisis vanuit huis moest gaan werken, zag hij zijn kans schoon. Er kwam een kitten genaamd Cheeky in huis.

Om de tijd te doden begon Roel samen met zijn vriendin een account voor de kat, die ook wel de bijnaam ‘De Cheekster’ draagt. Gewoon, voor de lol. Maar het account groeide zo snel uit tot een hit dat hij er nu meer uit wil halen.

Tweede kat
Niet heel veel later nam Roel een tweede kat in huis: een rode kater genaamd Machu. Na een week waren zijn kittens dikke maatjes en verschenen de eerste kroelfoto’s op Instagram. “Ik had nog maar weinig ervaring met een camera. Ik heb het opgepakt sinds we dit account hebben en het gaat steeds beter. Als ze er schattig bij liggen probeer ik gelijk een foto te maken”, legt Roel uit.

Het Instagram-account groeit met de dag. Inmiddels heeft het account meer volgers dan de vriendin van Roel. Hij hoopt dat zijn kittens uiteindelijk door meer dan tienduizend mensen worden gevolgd. “Dan kan ik misschien via sponsors gratis eten voor ze krijgen.”