Keilewerf viert 7-jarig bestaan met festival: ‘Dat mag omdat we geen horeca zijn’

De Keilewerf in Rotterdam-West bestaat 7 jaar. Dat wordt op zaterdag 25 september gevierd met een heus festival. Opvallend, want een feest in het naastgelegen Keilecafé is afgelopen weekend nog door de politie voortijdig afgebroken.

De Keilewerf, een broedplaats voor jonge Rotterdamse ondernemers, bestaat 7 jaar. “We kunnen het dit jaar weer vieren door alle deuren open te gooien en iedereen te verwelkomen”, aldus Jenske van Dorp van de organisatie van het Keilewerf Festival. “Dat doen we zaterdag 25 september van 13.00 tot 20.00 uur met muziek, een markt, open ateliers, lekkere hapjes en een Powertoolrace.”

Met muziek dus ook, hoe kan dat terwijl bij naburige locaties als Weelde en het Keilecafé geen evenementen meer mogen plaatsvinden? “Sinds een paar jaar is het Keilecafé een zelfstandige partij. Zij hebben een horecavergunning en daarvoor gelden door corona andere regels”, legt Jenske uit. “Maar wij moeten ons ook aan regels houden. Zo hebben bezoekers onder andere een kaartje nodig, die kan je gratis vinden op deze website