Kelly wil haar buurtgenoten én Rotterdamse kunstenaars blij maken met ansichtkaarten

We zitten alweer een tijdje in de lockdown en dat betekent dat we elkaar minder zien en vooral veel thuis zitten. Om buurtgenoten toch met elkaar in contact te brengen, bedacht Kelly Leeuwis de Valentijn Buurtpost. Hiermee kunnen Rotterdammers in deze uitzonderlijke tijd buurtgenoten een ansichtkaart sturen én ondersteun je tegelijkertijd jonge Rotterdamse kunstenaars.

‘’Ik hoorde van het Wmo Radar dat de eenzaamheid toenam en toen dacht ik eraan hoe fijn ik het heb met mijn buren, dat gun ik iedereen’’, vertelt Kelly. Ook na de lockdown wilt Kelly zich hard blijven maken voor verbinding en contact met elkaar. ‘’Ik zou het heel leuk vinden om dit door te zetten, ook na corona. Misschien is een ansichtkaart dan niet meer het juiste middel, maar kunnen we iets anders verzinnen om elkaar te verbinden.’’

Steun jonge kunstenaars
Er zijn drie verschillende ansichtkaarten ontworpen door de drie jonge Rotterdamse ontwerpers Joni Kling, Levi Jacobs en Erico Smit. De opbrengst van de kaarten gaat volledig naar de ontwerpers.

Om mee te doen bestel je jouw setje buurtpost-kaarten via www.kongsi.ninja/buurtpost. Buurtpost is een initiatief van stichting Kongsi, in samenwerking met welzijnsorganisatie WMO Radar.