Voor een nieuwe serie ‘De Kendoecheck’ gaan we na wat er allemaal terecht is gekomen van de voornemens van de coalitie. Eén van de onderwerpen is het armoedebeleid, want de armoede in Rotterdam is nog steeds een probleem. Wij laten drie personen uit de particuliere armoedezorg aan het woord over het armoedebeleid in Rotterdam. Hoe geven zij hier invulling aan? En is het wenselijk dat zij dit moeten doen?
Een van deze initiatieven is het Fonds Bijzondere Noden, dat als een laatste redmiddel dient voor Rotterdammers, die bij geen enkele gemeenteloket terecht kunnen. Ze kunnen dan een gift ontvangen wanneer de nood hoog is. En bij het fonds merken ze, volgens directrice Nita Wissink, dat elk jaar steeds meer Rotterdammers bij haar aankloppen: ,,Elk jaar stijgt het aantal verzoeken, het is voor ons een onhoudbare situatie om het zo vol te houden”
Een van de organisaties waarmee ze samenwerken is House of Hope in Charlois. Een locatie waar mensen uit de wijk worden geholpen en bij elkaar worden gebracht middels activiteiten. Ook is er een kelder met voedsel, en zijn er spreekuren voor mensen die bijvoorbeeld kampen met schulden: ,,We hebben vier kamers voor spreekuren, maar tegenwoordig staat er soms een rij”, aldus Annette Olugosi.
En dan is er Monika Gest, die ondanks haar eigen situatie toch de buurtbewoners in Feijenoord wil helpen met kleine voedselpakketten: ,,Ik runde eerst een voedselbank, maar vanwege mijn reuma gaat dat niet meer. Nu help ik mensen waarvan ik weet dat ze het nodig hebben. Niet omdat ik dat wil, maar omdat het moet en ik het de regering kwalijk neem dat zoveel mensen in de steek worden gelaten.”
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat