Kerkkoren zingen voor de Oekraïne op Hesseplaats

Verschillende Rooms Katholieke kerkkoren, die allemaal onderdeel zijn van de Christoffelparochie, hebben samen op 11 Maart gezongen. Op het plein voor de Open Hof Kerk, aan de Hesseplaats in Rotterdam Ommoord, verzamelden de koren uit o.a Ommoord, Rotterdam Capelle, Nieuwerkerk en Krimpen. Hier zongen ze, uit volle borst, om hun verbondenheid te laten zien met de mensen in de Oekraïne.

Het Rooms Katholiek Koor Open Hof heeft het initiatief genomen om de koren samen te brengen, geïnspireerd op de beelden die zij uit Berlijn zagen. Organisator en bestuurslid Dori Heijmans :“Toen wij een video van het zingen van het lied Dona Nobis Pacem (Geef ons Vrede) daar zagen, kregen we kippenvel. We hebben daarom als koor het initiatief genomen om het ook hier in Ommoord te doen.” De tekst van het lied Dona Nobis Pacem werd ook uitgedeeld tijdens het evenement.

Naast het zingen vond er ook een inzameling plaats om te doneren aan de hulpacties voor de Oekraïners die getroffen zijn door de oorlog. Dit was een groot succes; “Het was geweldig! Er is heel wat geld opgehaald en dat gaan we nu tellen”, zegt Dori.