Kerstactie na de feestdagen ook nog groot succes: Tienduizenden euro’s extra opgehaald voor Fonds Bijzondere Noden!

De actie ‘Geef Alle Rotterdammers een Warme Kerst’ van Samen 010, de Energiebank, het Convent van Kerken en OPEN Rotterdam heeft een uiteindelijk bedrag van 75.537 euro opgehaald. Net voor de feestdagen stond de teller nog op 59.232 euro. In de laatste anderhalve week van het jaar is daar dus ruim 16.000 euro bijgekomen.

De opbrengst gaat volledig naar het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam. Een organisatie die Rotterdammers met financiële problemen acuut helpt met een gift of producten. De organisatie vindt het uiteindelijke bedrag “helemaal geweldig”.

De eerste tussenstand van de inzamelingsactie werd bekend gemaakt tijdens de speciale Kerst Talkshow in de Bergsingelkerk. Zichtbaar ontroerd nam directeur FBNR Nita Wissink de cheque in ontvangst. “De actie blijft nog even lopen, dus mensen kunnen nog blijven doneren”, vertelde Elske Thomassen van Samen 010 hoopvol tijdens de talkshow. En die hoop was niet misplaatst, want in de laatste week van de inzamelingsactie kwam er nog 16.305 euro bij.