Kerstbingo in Charlois: ‘Een goede daad zonder eigenbelang zet de volgende in gang’

In Carnisse zorgt Patricia ervoor dat mensen samenkomen tijdens een kerstbingo. Aan de Kerksingel in Oud-Charlois komt bonkende muziek uit de tenten, waar Arjan al 18 jaar de kerstfair organiseert. Mooie prijzen, muziek en natuurlijk veel gezelligheid.

“Dit is een beetje mijn huiskamer geworden”, vertelt Patricia over restaurant Fröbel, waar ze de kerstbingo organiseert. “We hebben van de week hier zelf de kerststukjes gemaakt”, en die kerststukjes zijn in trek bij de bingo spelers. “Ik had al twee prijzen op het oog”, vertelt een van de bingospelers over de prijzen die ze ook nog eens gewonnen heeft. “Ik kom hoofdzakelijk voor de gezelligheid en als ik dan bingo heb, vind ik dat leuk”, zegt een andere bingospeler.

“Publiek, gezelligheid en als het kan een beetje goed weer”, zegt de organisator over hoe een perfecte Charloisse winterfair eruit moet zien. Er is live muziek, kraampjes met lekker eten en leuke spullen, bingo en er loopt zelfs een kerstman rond. “Het is wel koud, maar heel leuk”, zegt een van de bezoekers. “We hoorden de muziek in onze woonkamer dus we hebben onze jas aangetrokken en we gingen weer even kijken”, zegt Corrie, die al jaren met haar man op de winterfair komt.