Kerstbroden bezorgen midden op zee

Meestal wordt de KNRM ingeschakeld als er iets ergs gebeurd op zee, maar één keer per jaar is dat heel anders. Ze brengen kerstbroden rond aan schepen die al lang voor anker liggen.

Urenlang vaart het team van de KNRM rond in de mist om kerstvreugde te verspreiden. Ze verrassen bemanningsleden van verschillende schepen met kerstbroden en kerstkaarten. De bemanning laat met alle liefde een emmer zakken zodat deze gevuld kan worden met de broden. Deze schepen liggen om verschillende redenen lang voor anker. Eén van de redenen kan zijn dat ze wachten tot ze het meeste geld kunnen krijgen voor hun vracht. Door fluctuerende prijzen kan het lonen om te wachten met de Rotterdamse haven binnen te varen. De bemanning moet het daardoor deze kerstdagen doen zonder hun familie.

De KNRM helpt het hele jaar door mensen die in problemen zijn op zee of rivieren. De KNRM bestaat bijna volledig uit vrijwilligers. Als de vrijwilligers dienst hebben moeten ze binnen een kwartier klaar staan op het reddingsstation om mensen te kunnen helpen. De KNRM ontvangt geen subsidies. Ze moeten het volledig doen met donaties.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat