Kerstshoppen én Rotterdamse ondernemers steunen: dat kan bij Weelde’s Winter Warenmarkt

Culturele broedplaats Weelde in Delfshaven organiseert de komende twee weekenden Weelde’s Winter Warenmarkt. Bezoekers kunnen er niet alleen terecht voor unieke producten van Rotterdamse start-ups, ook kunnen ze er tweedehands spullen shoppen. Met dit concept wil Weelde ondernemers uit onze stad de kans bieden om alsnog hun producten te verkopen tijdens de lockdown.

Weelde moest door de huidige coronamaatregelen noodgedwongen alle programma’s stopzetten. Tegelijkertijd kon de organisatie niet rekenen op steun van de overheid. Daarom was deze last-minute kerstmarkt voor hen dé oplossing. Bezoekers kunnen er terecht voor een origineel kerstcadeau, nieuwe sneakers, een tattoo of om glühwein te drinken. De tachtig standhouders voorzien de bezoekers van kunst, design, interieur, (vintage)-kleding en vinyl, maar je kunt er ook eten en naar muziek luisteren van verschillende Rotterdamse dj’s. Het terrein van Weelde wordt daarnaast gebruikt als kunstexpositie en je kunt er indoor skaten.

Het organiseren van deze markt is volgens de organisatie noodzakelijk en dichtgaan is geen optie. “Ons team werkt hard, heel hard, om van Weelde de plek te maken die het is: een vrije wereld voor onze Weelde community. Die plek willen we en moeten we behouden. Maar eerlijk is eerlijk, met alleen maar meer beperkingen op de loer en het niet in aanmerking komen voor een steunpakket, wordt het een pittig seizoen.” Weelde’s Winter Warenmarkt is te bezoeken op zaterdag 11, zondag 12, zaterdag 18 en zondag 19 december.

Foto’s: Sven Bezem Pluijmers