Ketels aan de Kade in Delfshaven breidt uit met programma op het water

Na twee jaar wachten door Corona is het evenement Ketels aan de Kade weer terug in Delfshaven. Het festival op de Aelbrechtskolk en het Piet Heynsplein is dit jaar zelfs groter dan ooit. Naast livemuziek, straattheater, culinaire proeverijen is er dit jaar voor het eerst ook een groot programma op het water in Delfshaven.

“Het is echt de eerste keer dat we dat doen, muziek op het water”, vertelt festivaldirecteur Rachid Benhammou. “Ik zei acht jaar geleden al dat ik het wilde, maar nu gaat het echt gebeuren. Dus daar kijk ik misschien wel het meest naar uit.” Je kunt op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus niet alleen genieten van activiteiten op het water, je kunt ook zelf een bootje huren om rond te varen.

Culinair
Naast het muziekprogramma is Ketels aan de Kade voornamelijk een foodfestival. Er is een markt en er zijn heel veel eettentjes. De Rotterdamse geschiedenis en het eetverleden van de stad staan hierbij centraal, maar er is ook ruimte voor recentere Rotterdamse delicatessen: Zo kun je op zaterdag de biertjes van Rotterdamse brouwers proeven.