Keti Koti 2020 samen (thuis) herdenken én vieren

Keti Koti, de jaarlijkse herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij, wordt vanwege de coronamaatregelen op een aangepaste manier georganiseerd. OPEN Rotterdam is mediapartner van Keti Koti en is aanwezig bij de verschillende activiteiten, waaronder de kerkdienst, talkshow en uiteraard de herdenking.

Vanwege de coronamaatregelen worden de Keti Koti activiteiten dit jaar uitgezonden via televisie, website en sociale media. Het programma ziet er als volgt uit:

– 26 juni 19:30 Keti Koti Manspasi Kerkdienst LIVE! op Facebook, web en Youtube

– 30 juni 17:45 Keti Koti TALK! Première op Facebook, TV, web, en Youtube

– 30 juni 19:00 Keti Koti Herdenking LIVE! op Facebook, TV en web, en Youtube

– 1 juli 14:00 en 20:00 Keti Koti Festival TV première en herhaling op TV en web

Manspasi Kerkdienst
Op vrijdag 26 juni 19.30 uur wordt de Manspasi Kerkdienst live uitgezonden vanuit de Hoflaankerk met als thema Vrijheid en Identiteit. Met bijdragen van Ds. Denny Zinhagel en Ds. Marianne van de Bogard en optreden door Ricardo Polak & Worship en organist Richard van de Berg.

Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst werkt voor deze bijzondere kerkdienst samen met de Protestants Christelijke Gemeente Kralingen, de Evangelische Broedergemeente Rotterdam, de Evangelische Broeder en Zuster Gemeente Rotterdam, de Surinaams Room-Katholieke Parochie en de Holland Methodist Church (Congregation Rotterdam).

Keti Koti TALK!
Op dinsdag 30 juni vanaf 17.45 uur presenteren Noraly Beyer en Evita de Roode vanuit Luxor het programma Keti Koti Talk. De nieuwe film van Rauwkost-Collective en stadsdichter Dean Bowen beleeft haar première. Liesbeth Zegveld en Glenn Helberg bespreken het belang van herdenken en excuses maken. Rotterdammers pitchen hun voorstel voor de aanpak van racisme.

Er is ook een Anisa Challenge. Alex van Stipriaan vertelt over zijn nieuwe boek over Rotterdam en de slavernij. Spoken Word over het heden van het slavernijverleden vanaf de Vlaggenparade aan de Boompjes. Marjan Markelo spreekt een gebed uit voor de Kabra Neti, avond van de voorouders.

En ter afsluiting een optreden van de formatie Batuku è Nos Alma. Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst werkt voor dit programma samen met Kabraneti Nederland, RADAR/ Art1, Dona Daria, Hogeschool Rotterdam, Vlaggenparade, Bibliotheek Rotterdam en Albeda.

 

Herdenking
Op dinsdag 30 juni wordt vanaf 19.00 uur de jaarlijkse herdenking bij het slavernijmonument op de Lloydkade live uitgezonden met als thema Vrijheid en Identiteit. Publiek is welkom, rekening houdend met coronamaatregelen. Met kranslegging door burgemeester Aboutaleb namens het gemeentebestuur, Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst-voorzitter Carlos Gonçalves en anderen. Met bijdragen van Mutu Puketie, Felix Burleson, Lady Shaynah en het Kwintet van de Marinierskapel.

 

Keti Koti | Festival TV

 

Vandaag vieren we Keti Koti; de afschaffing van de slavernij in 1863. Waar de voorgaande jaren genoten van feestelijkheden rondom de West-Kruiskade en Wijkpark Oude Westen, kunnen deze dit jaar helaas vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Daarom kijken we met Guno Zwakke, Dolores Hart en Richard de Boer in Keti Koti | Festival TV terug naar de zonnige eerdere edities.

 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/GpuXKLg5GJk” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Voor onze agenda en meer informatie zie ketikotirotterdam.nl of mail naar [email protected].

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat