Kijk deze Paaszondag naar de toffe sportfilm ‘Surfweer’

Nu het Sport Film Festival Rotterdam helaas niet kan doorgaan, beleven drie nieuwe Rotterdamse sportfilms hun première bij OPEN Rotterdam. De eerste drie zondagen van de maand april staan daarom in het teken van deze films. Op zondag 12 april is het de beurt van de film Surfweer, gemaakt door Thomas Roos.

Maak kennis met de drie fanatieke surfers Roel van der Wilt, Roy van Eijk en Maartje de Sonneville. Deze surfers nemen de kijker mee in hun reis naar de perfecte golven in Nederland.

Als je de gemiddelde Nederlander vraagt zullen zij denken dat je in Nederland niet kunt surfen. Niks is minder waar. Er zijn vaker golven dan je denkt. Maar één keer in de zoveel tijd liggen de elementen perfect op een lijn en is het wat golfsurfers episch noemen. Surfweer geeft een kijkje in de wereld van professionele golfsurfers en wat zij er voor over hebben om deze golven te kunnen berijden. De docu speelt zich vooral af op de Maasvlakte en in Hoek van Holland.

Surfweer ontleent zijn titel aan de gelijknamige website waarop Tobias het surfweer bijhoudt en surf alert uitstuurt waarmee hij een grote onrust creëert onder de surfers. Want moeten zij per direct alles opofferen om bij deze perfecte golven te zijn? En kunnen zij die perfecte golven vinden waar zij naar zoeken? Thomas Roos wil als gepassioneerd surfer iedereen kennis laten maken met de surf community van Nederland.

Kijk dus zondag 12 april, vanaf 18:20, naar Surfweer! De film wordt alleen uitgezonden op televisie en worden elk uur herhaald, tot de volgende dag. Daarna reizen de films door naar festivals over de wereld. Daarna pas – over ruim een jaar – komen de films online via het YouTube kanaal van OPEN Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat