Coronaversoepelingen: Kijk live mee hoe Blijdorp de deuren opent

Roelof van der Meer

Woensdag 19 mei gaan er weer coronaversoepelingen in. Stap twee van het openingsplan gaat vandaag in, dat houdt in dat recreatie buiten en binnen sporten weer mogelijk is. Ook zullen terrassen voortaan langer open mogen blijven (van 06.00 tot 20.00 uur). Een stap waar veel mensen naar hebben uitgekeken.

15.00 uur
Ook de Euromast is weer open, gedeeltelijk dan. Zo mag je nu weer het ‘buitendek’ op en kan je beneden in de Deli terecht voor ‘coffee to go’. Sky-tower is nog dicht omdat dat een gesloten ruimte is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ???????? | ???° ???? (@euromast010)

 

11.00 uur
Ook de sportscholen hebben lang gewacht om hun deuren weer te openen. Veel mensen zijn blij dat ze weer binnen kunnen sporten. “Yes eindelijk! over een uurtje lekker 1.5 uur knallen. Helemaal happy”, schrijft een Rotterdammer onder onderstaande post.

David Lloyd kon niet langer wachten en opende in de nacht van dinsdag op woensdag om stipt 00.00 al de deuren. Tussen 00.00-02.00 uur kon er gebruik gemaakt worden van het zwembad en fitness. Toen het reserveringssysteem open ging, stroomden de aanmeldingen binnen, en waren de beschikbare plekken in de sportscholen binnen een mum van tijd volgeboekt.

09.30 uur
Ga jij vandaag weer voor het eerst binnensporten? Zit je wat later op een terras? Of vind je het misschien nog te vroeg voor versoepelingen? We zijn benieuwd hoe jij de nieuwe versoepelingen beleefd. Deel het met ons via de mail, in een reactie op dit bericht of op socials met de #open010.

09.00 uur
Reporter Roelof is bij Diergaarde Blijdorp, al vroeg staan er mensen voor de deur die blij zijn dat het park weer open mag. De deuren worden geopend door Giovanni van Bronckhorst. Kijk mee: